Az induló vagy a már növekedési pályára állt, de forrásbevonás nélkül a továbbiakban fejlődni képtelen vállalkozások számára nyújt lehetőséget a kockázati tőkebevonás. A vállalkozások a tőke segítségével a következő fejlettségi szakaszba léphetnek, úgy hogy közben a tulajdonosi struktúrába belép egy olyan magánbefektető, aki - nem csak pluszforrást hoz a vállalkozás életébe, de - osztozik a kockázatokban is. A tőkebefektetők egy meghatározott időintervallumban (átlagosan 5 év) vesznek részt a vállalkozás működésében, részesednek a nyereségből, majd kilépnek az üzletből, úgy hogy értékesítik tulajdonrészüket (elsősorban az eredeti tulajdonosoknak felkínálva azt).

A kockázati tőkebevonása számos további előnnyel jár:

· kellően nagy összegre lehet szert tenni, amely megoldja a finanszírozási rés okozta problémát (a vállalkozás nem juthat banki forráshoz, mert magas a kockázata vagy nem rendelkezik állandó, megbízható cash flowal),

· nem csak pénz, de szakértelem is áramlik a vállalkozásba,

· induló vállalkozás esetén a tőkés csökkenti a kockázatot,

· a kockázati tőkés az értékteremtésre, növekedésre és nem a tőke visszafizetésére koncentrál.

A befektető tehát nem csak a nyereségből, de a veszteségből is részesedik, ennek értelmében törekszik a kockázatok minimalizálására. Figyelembe véve ezt a tényt a befektetési célpontok kiválasztásánál nagy figyelmet fordítanak a részletekre, mint például: innovatív megoldások, megfelelően felépített üzleti modell, kiváló csapat, referenciák, az ötletek megvalósíthatóságának elemzési módja. A kiválasztási folyamat során tehát számos minőségellenőrzési ponton át kell, hogy jussanak azok a dokumentumok, amelyeket a pályázó benyújt. Ezen dokumentumok elkészítésében nyújt kimagasló minőségű szakmai támogatást és ad tapasztalati tudást a Taylor & Nash Kft. szakértő gárdája. Szakértőink segítenek Önnek a teljes folyamat lebonyolításában a befektető kiválasztásától a tőke beérkezéséig. Mit tudunk nyújtani Önnek:

· Elvégezzük az első és legfontosabb lépést a vállalkozásának értékelését.

· Feltárjuk a finanszírozási lehetőségeket, kiválasztjuk a projekt szempontjából legjobb megoldást.

· Felkeressük a potenciális befektetőket és értékeljük az ajánlatokat. Segítünk a lehetséges buktatók elkerülésében.

· Előzetes elbírálásra elkészítjük a projekt összefoglalókat.

· Elvégezzük az üzleti- és pénzügyi tervezést, modellezést.

· Elkészítjük a projektértékeléshez szükséges megvalósíthatósági tanulmányt.

· Lebonyolítjuk a befektetéshez szükséges egyeztetéseket, támogatjuk a tranzakciókat.