A csapat 2001-ben önerőből alakult, majd - miután két éven keresztül megnyerte az OB/I. B-t - a Szegedi Egyetem pártfogásába vette. Mivel a sportág sikerességét a tehetség mellett az anyagi erőforrások is meghatározzák, az egyesület vezetői felkérték a Taylor & Nash Kft. ügyvezetőjét, Drégelyi Zoltánt a csapat pénzügyi igazgatói posztjának ellátására. 2009 őszén megalakult a Szegedi Vízilabda Üzleti Klub is, amely a sportág szponzori hátterét fogta össze. A sportmenedzsment azonban fokozatosan a szponzori tevékenységre is kiterjedt, így a Taylor & Nash Kft. névadó főszponzorrá lépett elő. Az egyesület 2010 júniusában felvette a Taylor & Nash Universitas Szeged nevet, így a teljes „arculat” újjászületett: nemcsak a név, hanem a csapat-dizájn is megváltozott.

 
Az idei nyár a csapatbővítés időszaka volt. Drávucz Rita személyében Európa- és világbajnok, világkupa győztes átlövőt igazolt az egyesület. A magyar 
Balról jobbra Drávucz Rita, Árkosy Lilla, Varga Zitaválogatott erőssége tíz évig játszott Olaszországban, kétszer vett részt olimpián, Athénban 6., Pekingben 4. lett a magyar válogatottal, hazatérésének egyik oka a 2012-as londoni játékokon való részvétel volt.
A Taylor and Nash Universitas Szeged női vízilabdacsapata leigazolta továbbá a szentesi kapust, Varga Zitát is, aki Drávucz Rita csapattársaként még 1998-ban Miellfieldben szerzett junior Európa-bajnoki címet. Többször volt magyar bajnok, 2008-ban Bulgáriában védett.
A szegedi nevelésű Árkosy Lilla szintén Szentesről tért vissza Szegedre. A 19 éves szélső az elmúlt bajnokságban második lett csapatával.
Az egyesület bővült továbbá a Görögországból hazatért,válogatottként játszó Tóth Ildikó centerrel, aki a Budapesti Honvéd SE-ben többszörös magyar bajnok volt, és idén is a válogatott keret tagjaként játszik hazai- és világversenyeken.
Schneider Zsófia és Tóth Petra az előző szezonban, az aranyérmes Dunaújvárosban játszottak, most a Szegedi Tudományegyetemre nyertek felvételt, tehát mostantól a Taylor & Nash Universitas csapatát erősítik.

Az ütőképes csapatot egy új edző irányítja, hiszen az edzőposzton is változás történt. Az együttessel hatodik helyet elérő Lakó Gábor a továbbiakban az utánpótlást irányítja, míg a felnőtt csapatot Godova Gábor, a korábban a Ferencváros férficsapatát irányító edző vezeti. A mesteredző tréneri pályafutása során a Fradi férficsapatának edzőjeként nyert KEK-et (1998), LEN-kupa-ezüstöt (1997), az Újpesttel diadalmaskodott a LEN-kupában (1999), a férfi ifiválogatottal Eb-aranyérmes (2001) volt, a juniorokkal vb-2. (2003), Eb-2. (2002), a felnőtt női vízilabda-válogatott kapitányaként olimpiai 4. (2008), vb-4. (2007), Eb-3. (2008).

A reformok hátterében markáns célok állnak: „Hosszú távú építkezésbe kezdtünk, amihez nem elég az elvárásokat megfogalmazni, hanem a megvalósításért tenni is kell. Ezért igazoltuk többek között Drávucz Ritát, és szerződtettük vezetőedzőnek Godova Gábor mesteredzőt. Négy-öt év alatt szeretnénk nemzetközi szintű együttest kialakítani, de nem úgy, hogy összevásárolunk tizenöt drága vízilabdást. Szegedre, az egyetem vonzására, a tehetséges helyi fiatalokra szeretnénk építeni a csapatot” – hangsúlyozta a társaság alapító-tulajdonosa, Drégelyi Zoltán. A 2009-es szezon célja az OB/I. 7. vagy 8. helyének megszerzése volt, a csapat azonban felülmúlta önmagát és sikerült elnyernie a 6. helyezést! Ezek után nem is lehet más a cél, mint a 4. helyezés elérése.

Edzés

Az edzésmódszertan a fent megfogalmazott elvárásokat szolgálja. A csapat idén nyártól a Napfényfürdőben edz, mely újdonságnak számít, hiszen az előző szezonban, a sportuszodában csak a kapu mögött tréningezhettek a vízipólós hölgyek, ezen túl viszont a Hunguest Hotels Zrt. jóvoltából a SZUE-ban készülhetnek. A nyári edzések első két hétben az utánpótlás-játékosok is a felnőtt kerettel tréningeztek, így a tehetséges játékosok kipróbálhatták magukat a felnőttek között. A lányok a reggeli órákban medencés edzéseken vettek részt, délután pedig az izzasztó tornatermi tréningek következnek. Az őszi edzéstervben délutáni vízilabda tréningek, heti egy alkalommal úszás és két szer egy speciális eszközzel, a TRX-el történő erősítés. szerepel.

 Többek között a Taylor & Nash Kft.-nek köszönhetően a női vízilabda egyre népszerűbbé vált Szegeden. Mind többen és többen kíváncsiak a sportoló lányokra, akik gyakran kapnak nyilvánosságot az újságokban, és az interneten, például a www.szegedma.hu oldalon valamint a különböző portálokra a helyi drukkerektől számos kommentár, és hozzászólás érkezik. A csapattal nem csak szegedi közéleti eseményeken, hanem a legfontosabb közegben, a vízben is találkozhatnak a sport szerelmesei. Meccsekből továbbra sincs hiány: szeptember végén Egerben szerepelnek először felkészülési tornán, majd október 1–3. között a Taylor & Nash kupán ötcsapatos nemzetközi viadalon mutatják meg tudásukat. Az OB I-ben október 9-én rajtol, rá egy hétre pedig a magyar kupában kezdi meg szereplését a gárda.

 

Hajrá Lányok, hajrá Szeged!

 

Forrás:www.szegedma.hu