Ahogyan a fejlődéselmélet is kimondja, csak az marad meg, ami képes alkalmazkodni a környezethez, az alkalmazkodás pedig megköveteli a folyamatos változást. A változásnak azonban tervezetten kell történnie, bizonyos stratégiai irányvonalakat követve, de mégis alkalmazkodva a környezeti változásokhoz. Ha a terv hibás válság alakulhat ki.

A fiatal szervezetek veszélyeztetettsége nagyobb, mint egy régebb óta működő szervezeté, hiszen a fejlődéssel nő az ellenálló képesség, de csökken a rugalmasság, az igazán nagy múltú vállalatok esetén pedig egy válság könnyen végzetes lehet a folyamatok berögződése, a lassú reagálás miatt.

A válság első – látható - jelei csak akkor mutatkoznak a szervezetben, amikor a folyamat már elindult, ezért mindenképpen egy autokratikus vezetési beavatkozásra van szükség, hogy a válság ne mélyüljön el. A válság jelei mutatkoznak a teljesítések elmaradásában, a tervektől való elmaradásban, bizalomhiány esetén, humán- és finanszírozási problémák kialakulásakor. A válság kialakulhat a szervezet egy-egy területén, egy-egy folyamatban, de megfelelő kezelés nélkül a teljes szervezetre kiterjedhet. A kezelhetőség elengedhetetlen feltétele, hogy felülről, kívülről vizsgáljuk a teljes szervezetet, hogy kiszűrjük, hol a probléma. A Taylor & Nash módszertana abban különbözik más válságkezelési módszertanoktól, hogy másoktól eltérően a válságot lokalizálja, és ha nem szükséges a szervezet teljes válságkezelése, nem indít meg egy költséges és hosszadalmas folyamatot, hanem a problémát adott szinten segít megoldani. Szakértőink a teljes szervezet átvizsgálását követően megállapítják, hogy teljes körű válságkezelésre vagy folyamatszintű válságtünetek kezelésére van-e szüksége a szervezetnek. Ezt követően kidolgozzák a válságkezelési tervet és segítenek az operatív végrehajtásban, mindaddig, amíg el nem érkezik a szervezet ahhoz a ponthoz, ahonnan ismételten üzemvitelszerű működést lehet folytatni.

Ha a válságot későn észleli a vezetés vagy annak kezelését túl későn kezdi meg, a kilábalás lehetősége csökken. Ilyen esetekben szakértőink segítenek abban, hogy a szervezet vezetése tisztán lássa, hogy meddig tud elmenni, meddig van értelme erőforrást fektetni a cégbe és honnan kell elengedni azt a lehetőséget, hogy a szervezetet ismét termelő pályára állítsa.

Válságkezelés esetén a vezetésnek elszántnak, határozottnak, kitartónak, nagy stressz-tűrő képességűnek, nagy munkabírásúnak kell lennie. A Taylor & Nash szakértői ebben is segíteni és támogatni fogják Önt, egyedileg összehangolják a problémát a megfelelő kezelési módszerrel, hogy a leghatékonyabb válságkezelési módszert tudja alkalmazni.